Joran Wyseure pakt eerste zege op de weg in Ruddervoorde Koers

Joran Wyseure heeft de 68 ste editie van de Sint-Elooisprijs op zijn naam geschreven. In de voorlaatste ronde kon hij ontsnappen uit een elitegroep. Arjen Livyns kon nog een kloof slaan, maar moest vrede nemen met de tweede plaats. De Australiër Liam Walsh mocht mee op het podium.

Acht renners konden zich na één ronde al losmaken uit het peloton. Laurens Sweeck en Joran Wyseure van Alpecin-Deceuninck Development Team werden vervoegd door Gianni Marchand, Milan Fretin, Jarno Bellens, Julian Borresch, Timo De Jong en Liam Walsh. Ze kregen al snel anderhalve minuut voorsprong.

Team Flanders-Baloise had geen renner mee voorin en besloot de achtervolging in te zetten. Elf renners met daarbij ook vier coureurs van Alpecin-Deceuninck naderden met rasse schreden. Met nog veertig kilometer te gaan was de samensmelting een feit.

Wyseure was de eerste die het probeerde van zijn ploeg. De West-Vlaming sloeg meteen een stevige kloof en stak zijn hand uit naar de overwinning. Zijn ploeggenoten fungeerden als de perfecte afstoppers waardoor Wyseure onbedreigd naar de overwinning reed. Een bedrijvige Livyns was de sprinters te slim af en werd tweede.

Zo pakte de ex-wereldkampioen veldrijden bij de beloften zijn allereerste overwinning bij de profs op de weg. Op de erelijst volgt hij Edward Theuns op. Joran Wyseure trekt zo vol vertrouwen naar het BK deze zondag in Zottegem.