Zonovergoten Ruddervoorde zorgt voor koersspektakel

Liefst 175 renners passeerden de inschrijvingstafel waarmee Veloclub Riddersport meteen ook het maximum aantal deelnemers voor de wedstrijd kon inschrijven. En niet alleen met de kwantiteit zat het snor want met onder andere Tom Van Asbroeck, Adrien Petit, Jan Bakelants, Tim Declercq, Stijn Vandenbergh, Nikolas Maes, Jens Debusschere, Nathan Van Hooydonck, Laurens De Vreese en Baptiste Planckaert kwam een pak toprenners aan de start.
En die toppers mengden zich al vanaf de eerste ronde in de debatten met een bijzonder geanimeerde wedstrijd als resultaat.

Ondanks het verschroeiende tempo (ruim 46 kilometer per uur gemiddeld) en de vele aanvalspogingen kregen de kleine en grotere vluchtersgroepen nooit een vrijgeleide van het peloton. Jan Bakelants en de Stijnen Vandenbergh en Steels meldden zich meermaals aan het front en ook Tim Declercq liet zijn grote motor spinnen. Tot grote tevredenheid van het massaal opgekomen publiek.
In verschillende schuifjes werd vanaf half koers dan toch de beslissing geforceerd en finaal gingen acht koplopers de laatste ronde in. Met als bekendste namen in de kopgroep Tim Declercq,  Maxime Vantomme, Nikolas Maes, Jan Bakelants en de Crelan-Charles tandem Stijn Steels – Tim Merlier. Bakelants en Steels probeerden in de laatste kilometers de spurt nog te ontlopen, maar de acht kwamen weer bij mekaar en sprintten in de Torhoutsestraat voor de zege. Veldrijder Tim Merlier liet zijn snelle benen spreken en won met sprekend gemak, voor ploegmaat Stijn Steels en Nikolas Maes van Lotto-Soudal.

“Timing is heel belangrijk in een sprint met een relatief compacte groep. Ik ging vrij vroeg aan, op iets van een driehonderd meter van de finish, maar had nog een tweede versnelling in de benen. Leuk ook dat ploegmaat Stijn de tweede plek kon pakken”, aldus Tim Merlier, zichtbaar opgetogen met de eerste overwinning van Crelan – Charles voor dit wegseizoen.

Bekijk hier de volledige fotoreportage

Recente nieuwsberichten