Van der Poel sprint naar de zege

Voormalige wereldkampioen veldrijden Mathieu van der Poel heeft op magistrale wijze de 61ste Sint-Elooisprijs naar zijn hand gezet. Na een verschrikkelijk snel gereden wedstrijd (ruim 46 kilometer per uur gemiddeld) zette Van der Poel de finale vlotjes naar zijn hand. 172 eliterenners met en zonder contract hadden er gemotiveerd door het mooie weer en het bijzonder talrijk opgekomen publiek heel veel zin in want van zodra de startvlag gezwaaid was, ging het gas bij de renners in de hoek. In de vierde ronde ging Tiesj Benoot er vandoor en samen met zeven kompanen kon hij de achtervolgende meute vier rondes lang afhouden.

De voorsprong van de acht steeg echter nooit boven de halve minuut waarop de Fransen van het ‘Armée de Terre’ team de scheve situatie weer konden recht zetten. In de negende ronde -net over half koers dus- slaagden 22 renners er in om wel snel een bonus van een minuut te nemen en hoewel de achtervolgers de moed nooit opgaven waren ze er wel aan voor de moeite. Met Sep Vanmarcke, Rob Peeters, de broers Van der Poel, Jonas Rickaert en Yves Lampaert waren er vooraan een paar grote motoren mee die de voorsprong van de 22 gestaag wisten uit te diepen.

Bij het ingaan van de laatste ronde probeerde Jonas Rickaert het alleen, maar de vijf seconden bonus volstonden niet om het tot de streep uit te zingen. In de laatste drie kilometer volgden de aanvalspogingen mekaar in ijltempo op en in de laatste rechte lijn legde Mathieu Van der Poel Michael Vingerling (Team 3M) en Jonas Rickaert (Topsport Vlaanderen – Baloise) over de knie. Waarmee Veloclub Riddersport weer met een grote naam als overwinnaar kan terugblikken op een fantastische wielerdag.