Van Hecke triomfeert na razendsnelle wedstrijd

Preben Van Hecke van Topsport Vlaanderen – Baloise heeft de zestigste editie van de Sint-Elooisprijs ofte ‘Ruddervoorde Koerse’ gewonnen. Van Hecke was de snelste van drie koplopers.

Na een minuut stilte voor de betreurde Wilfried David en zijn vrouw Sonja namen exact honderd renners de start voor de zestigste uitgave van de Sint-Elooisprijs.

De grote namen trokken meteen ten strijde want al in de tweede ronde reed een omvangrijke groep weg met daarbij onder andere Belgisch Kampioen Jens Debusschere, Astana-pion Laurens De Vreese en wereldkampioen veldrijden Mathieu Van der Poel. Het peloton liet evenwel niet begaan en nadat twee ronden later alles terug was samengelopen ontstond in schuifjes een kopgroep van zestien. Met verschillende renners van het Nederlandse Team Roompot en Topsport Vlaanderen – Baloise werkten de vluchters goed samen wat resulteerde in een voorsprong van 1 minuut en 45 seconden op het peloton.

Het tempo bleef verschroeiend hoog want na drie uur koers was al 137 weg gepedaleerd. Met de finale in zicht ging in wat restte van het peloton het tempo met een ruk de hoogte in, onder impuls van Giant-Alpecin renner Bert De Backer en -weer hij- Belgisch Kampioen Jens Debusschere. Helemaal voorin geraakten die evenwel niet meer want een paar kilometer voor de streep reden Preben Van Hecke (Topsport Vlaanderen – Baloise), Huub Duijn (Team Roompot) en de verbluffend sterke eliterenner zonder contract Gianni Marchand weg van hun metgezellen. Het talrijk opgekomen publiek zag dat na een spannende wedstrijd Preben Van Hecke Huub Duijn en Gianni Marchand in een pittig spurtje naar de plaatsen twee en drie verwees. Joeri Calleeuw finishte als 4e op 1 seconde..

Maar vooral jullie supporters, sponsors en toeschouwers. Jullie waren zoals ieder jaar weer …. GEWELDIG !

Kers op de taart

Met Preben Van Hecke (Topsport Vlaanderen-Baloise) kregen we bovendien een klinkende naam op onze erelijst. Van Hecke zou vijf dagen na zijn Ruddervoordse overwinning nog de Belgische tricolore veroveren op het nationaal kampioenschap bij de elite in Tervuren. Meestrijden in de Sint-Elooisprijs bleek de ideale voorbereiding te zijn op een succesvol BK.