Main Partner Gemeente Oostkamp

‘Nooit files, kastelen, winkels en af en toe koers’, dat hebben de inwoners van Oostkamp over hun gemeente te zeggen. Sinds 2017 zelfs beter bekend als ‘de strafste gemeente van Vlaanderen’. Het bruisende Oostkamp kreeg in 2017 de titel uitgereikt, en dat is meer dan verdiend. De gemeente biedt echt het beste van 2 werelden: rustig en groen enerzijds en een bruisend commercieel centrum anderzijds. Met zijn 23.000 inwoners is Oostkamp een levendige gemeenschap met het hart op de juiste plaats. Het is een aangename plek om te vertoeven met voldoende ruimte voor sport, cultuur en natuur.

De gemeente is gelegen in een rustige, kindvriendelijke omgeving en omringd door een groene oase . Op een boogscheut van het centrum zijn overigens enkele kastelen en herenhuizen terug te vinden, waardoor de gemeente tevens een stukje cultuur met zich meedraagt. Het centrum zelf beschikt over heel wat winkels, horecagelegenheden en een ruim onderwijsaanbod. U mag er dus zeker van zijn dat zowel jong als oud er zijn gading vindt.

Oostkamp is ook bijzonder vlot bereikbaar . Zo bevindt het knooppunt van E40 en E403 zich vlakbij het centrum en zijn er ook spoorwegverbindingen aanwezig richting het levendige Oostende of Kortrijk.

De gemeente Oostkamp bestaat uit 4 deelgemeenten

Elke deelgemeente heeft zijn eigen troeven:

Oostkamp

Oostkamp-centrum is het bruisende hart van de gemeente. U vindt er winkels, restaurants, kappers, scholen en kinderdagverblijven. Middenin Oostkamp heb je het Beukenpark waar er doorheen het jaar talrijke evenementen georganiseerd worden.

Ruddervoorde

Ruddervoorde heeft dan weer een gezellig centrum met verscheidende zaken in het centrum. Deze gemeente is mede door zijn rechtstreekse aansluiting op de E403 perfect gelegen voor pendelaars en toch erg rustig.

Hertsberge

Hertsberge is de kleinste deelgemeente van Oostkamp en tevens ook de groenste. Het is een bosrijk dorp waarvan het typische dorpsbeeld bewaard is gebleven met zijn kerk, school, kapel en klooster naast elkaar.

Waardamme

Waardamme bevindt zich ten zuiden van Oostkamp. Als u houdt van een gezellige babbel bij de lokale bakker of van lange wandelingen langs velden en bossen, dan is Waardamme echt uw place-to-be.