Joran Wyseure: winnaar van de 68ste editie van Ruddervoorde Koers

Ondanks het slechte weer waren er toch veel renners present in Ruddervoorde voor de 68ste editie van Ruddervoorde Koers. De koers brak open met een vlucht van acht personen: Liam Walsh, Gianni Marchand, Laurens Sweeck, Joran Wyseure, Jarno Bellens, Julian Borresch, Timo De Jong en Milan Fretin bemachtigden een plekje in de kopgroep. Hun voorsprong groeide tot 1,5 minuut, terwijl een tiental renners de achtervolging inzette. Ploegen als Intermarché-Wanty en Team Flanders-Baloise hadden geen renner mee voorin en wilden hier verandering in brengen.

Halfweg de koers naderde de achtervolgende groep, onder impuls van Arjen Livyns, tot op minder dan 30 seconden. Het peloton was al flink uitgedund en volgde op meer dan 1 minuut. Met nog 50 kilometer te gaan was de samensmelting bijna een feit.

Bij het ingaan van de laatste ronde had Joran Wyseure, ex-wereldkampioen veldrijden bij de beloften, een kleine voorsprong op een groepje waarin zijn ploeggenoten van Alpecin-Deceuninck nu probeerden af te stoppen. En dat loonde: Joran Wyseure wint de Ruddervoorde Koerse 2024 dankzij uitstekend ploegenspel van Alpecin-Deceuninck!